PÄÄSTÖJEN KOMPENSOINTI

hyvitä hiilijalanjälkesi

Päästöjen kompensointi on viime aikoina puhuttanut. Mitä se oikein tarkoittaa, voiko siihen luottaa ja milloin se kannattaa?

Lentämisen kielteisistä vaikutuksista keskustellaan laajasti tiedotusvälineissä ja tarjotussa ratkaisussa lukee usein: kompensoi hiilidioksidipäästöt. Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen antaa vaikutelman, että lennämme kestävämmin. Jotkut organisaatiot jopa väittävät olevansa hiilineutraaleja, mutta voiko tämä väite pitää paikkansa, koska päästämme edelleen hiilidioksidia matkoillamme? Mitä hiilidioksidipäästöt tarkoittavat, mitä todellisuudessa tapahtuu, kun korvaamme ja onko sillä vaikutuksia? Onko päästöjen kompensointi järkevää?

KUINKA PÄÄSTÖJEN KOMPENSOINTI TOIMII?

Hiilijalanjälkesi on kasvihuonekaasujen kokonaismäärä, joka tuotetaan suoraan (tai epäsuorasti) tukemaan ihmisen toimintaa, kuten auton ajamista, lentoa tai kaasun käyttöä kotona. Kasvihuonekaasujen kokonaismäärä ilmaistaan ​​normaalisti hiilidioksidina tai sellaisena kuin me sen tunnemme. Kun ajat autoa tai lähdet lentoon, moottori polttaa polttoainetta, joka muodostaa hiilidioksidimäärän. Jopa kun käynnistät jäähdyttimen kotona tai kun valmistat illallista, syntyy hiilidioksidia.

Nämä hiilidioksidipäästöt vaikuttavat erittäin kielteisesti ympäristöön ja aiheuttavat ilmaston lämpenemistä. Erityisesti matkailualalla päästetään todella paljon kasvihuonekaasuja. Jotta negatiivinen muuttuisi positiiviseksi, kehitettiin työkaluja hiilijalanjäljen laskemiseksi ja neutraloimiseksi investoimalla hankkeisiin, jotka vähentävät tai välttävät hiilipäästöjä.

Päästöjen kompensointi on työkalu, jonka avulla ihmiset voivat investoida ympäristöhankkeisiin maailmanlaajuisesti hiilijalanjälkensä kompensoimiseksi. Nämä hankkeet on kehitetty vähentämään tulevia päästöjä, ja ne sijaitsevat usein kehitysmaissa. Hiilijalanjäljen kompensoimiseksi peritään maksu hiilidioksiditonnilta. Jotkut organisaatiot, kuten tämä hollantilainen matkanjärjestäjä , kompensoivat koko hiilijalanjälkensä, kun taas toiset pyrkivät neutraloimaan lennon vaikutukset.

Päästöjen kompensointi kuitenkin herättää mielipiteitä, koska jotkut ihmiset kokevat sen huijaukseksi ja vihreän pesun yritykseksi. CO2 -päästöjen kompensointia verrataan jopa muinaisen katolisen kirkon käytäntöön myydä anteeksiantoja. He väittävät, että hiilidioksidipäästöjen korvaaminen lennon jälkeen on täsmälleen sama kuin syntien vapauttaminen vastineeksi taloudellisista lahjoituksista kirkolle. Aika äärimmäinen vertaus, mutta ei täysin väärä.

Hiilidioksidipäästöjen kompensoiminen tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että teemme jotain hyvää ympäristölle, koska haluamme korvata tekemämme negatiivisen vaikutuksen. Henkilökohtaisesti minusta tämä on paljon parempi kuin olla tekemättä mitään. Se, että olemme löytäneet tavan aiheuttaa positiivisia ympäristö- ja sosiaalisia vaikutuksia kompensoimalla hiilidioksidipäästömme, on erittäin myönteistä.

PÄÄSTÖJEN KOMPENSOINTI – VAIKUTUKSET

Tiesitkö, että hiilidioksidipäästöjen korvaaminen ei automaattisesti tarkoita puiden istuttamista? Monet hiilidioksidin kompensointijärjestelmät ovat siirtyneet puiden istuttamisesta kestävään energiaan, turvalliseen juomaveteen ja puhtaisiin liesi -projekteihin. Näiden hankkeiden tarkoituksena on tehdä nopeampia ja pysyvämpiä säästöjä, tarjota sosiaalisia etuja ja luoda myönteisiä vaikutuksia kehitysmaissa.

Puiden istutuksessa keskitytään edelleen metsien hoitoon, metsitykseen ja metsien uudistamiseen. Suoraan istutetut puut puhdistavat ilman. Kun puu kypsyy, se voi kuluttaa 22 kg hiilidioksidia vuodessa, kun se muuttaa tämän hiilidioksidin osiksi itsestään. Se vapautti siten tarpeeksi happea yhdelle henkilölle kahden vuoden ajan! Se on erittäin tehokas tapa vähentää hiilijalanjälkeä ja parantaa myös elinympäristöä puhtaamman ilman, varjon ja hedelmällisen maan avulla.

Hiilipäästöjärjestelmät keskittyvät yhä enemmän erilaisiin hankkeisiin, jotka keskittyvät muutoksen helpottamiseen. He investoivat vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaan puhtaamman energian saamiseksi, perustavat turvallisen juomaveden hankkeita ja rahoittavat puhtaampia ruoanlaittouunia. Ne keskittyvät puhtaamman, turvallisemman ja terveemmän elinympäristön luomiseen. Kaikki hankkeet edistävät suoraan kestävän kehityksen tavoitteita, joiden tavoitteena on saavuttaa parempi ja kestävämpi tulevaisuus kaikille. Päästöjen kompensointi siis ihan oikeasti vaikuttaa meidän kaikkien tulevaisuuteen!

hyvitä hiilijalanjälkesi

ELÄMÄ ON VALINTOJA. VALITSE PUHDAS TULEVAISUUS!

Sanotaan, että olemme ensimmäinen sukupolvi, joka tuntee ilmastonmuutoksen vaikutuksen ja viimeinen sukupolvi, joka voi tehdä sille jotakin. Enää ei ole aikaa hukattavaksi vaan nyt täytyy toimia. Ilmastonmuutos on täällä jo nyt, eikä vuoden päästä.

Päästöjen kompensointi on ehdottomasti järkevää, kun varaat lennon. Sen myönteiset ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset kehitysmaihin ja tapa, jolla se tuottaa vihreää energiaa, ovat ensimmäinen askel kohti ilmaston lämpenemisen pysäyttämistä.

Kompensoinnin lisäksi tärkeintä on vähentää hiilidioksidipäästöjäsi. Ajattele vaihtoehtoisten liikennevälineiden käyttöä, suorien lentojen varaamista ja pysy lähempänä kotiasi. Tällä hetkellä tämä on kaikki mitä voimme tehdä odottaessamme innovatiivisia ratkaisuja ilmailualalla.

Omien arkipäiväisten valintojen avulla jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen omalta osaltaan. Koska kaikkia päästöjä ei voi nollata, tarjoaa Ilmastokauppa.com asiakkailleen mahdollisuuden hyvittää hiilijalanjälkensä. Kauttamme voit edullisesti sekä helposti ostaa päästöoikeuksia pois EU:n päästökaupan kiintiöstä ja siten mitätöidä aiheuttamasi hiilijalanjäljen kokonaan!

hyvitä hiilijalanjälkesi

PÄÄSTÖJEN KOMPENSOINTI – USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Päästöjen kompensointi on työkalu, jonka avulla ihmiset voivat investoida ympäristöhankkeisiin maailmanlaajuisesti hiilijalanjälkensä kompensoimiseksi. Ilmastokauppa.com mahdollistaa jokaiselle väylän kompensoida oma hiiljalanjälkensä!

Kyllä voit! Verkkokaupastamme löydät useita tuotteita, joiden avulla jokainen suomalainen voi osallistua ilmastotalkoisiin.