TIETOPANKKI

Mikä on kasvihuoneilmiö? Kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa meidän tulevaisuuteen? Onko hiilijalanjäljen pienentäminen mahdollista? Mikä ihmeen päästökauppa?

Alapuolelta löydät kattavia tietoartikkeleita, joissa pyrimme vastaamaan kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!

Päästökauppa

Päästökauppa tarkoittaa Euroopan unionissa käytössä olevaa järjestelyä, jossa haitallisia päästöjä tuottavat laitokset sekä yhtiöt ovat velvollisia hankkimaan erityisiä päästöoikeuksia, joilla ne kompensoivat tuottamiaan haitallisia päästöjä.

lue lisää tästä

Ilmastonmuutos

Sanotaan, että olemme ensimmäinen sukupolvi, joka tuntee ilmastonmuutoksen vaikutuksen ja viimeinen sukupolvi, joka voi tehdä sille jotakin. Enää ei ole aikaa hukattavaksi vaan nyt täytyy toimia.

lue lisää tästä

Hiilijalanjälki

Tiedämme, että planeettamme lämpenee kasvihuonekaasujen vuoksi, joita me ihmisenä päästämme ilmakehään. Tiedämme, että meidän on vähennettävä näitä päästöjä huomattavasti ja nopeasti välttääksemme ilmastonmuutoksen pahimmat skenaariot. Lisäksi tiedämme myös, että tämän haasteen suuruus edellyttää ennennäkemätöntä yhteistyötä kaikkien yhteiskunnan jäsenten kesken!

lue lisää tästä

Kasvihuoneilmiö

Kasvihuoneilmiö on luonnollinen fysikaalis-kemiallinen ilmiö, jossa hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen vaikutuksesta ilmakehän alimmat osat lämpenevät.

lue lisää tästä

Päästöjen kompensointi

Päästöjen kompensointi on viime aikoina puhuttanut. Mitä se oikein tarkoittaa, voiko siihen luottaa ja milloin se kannattaa?

lue lisää tästä

Adults keep saying we owe it to the young people, to give them hope, but I don’t want your hope. I don’t want you to be hopeful. I want you to panic. I want you to feel the fear I feel every day. I want you to act. I want you to act as you would in a crisis. I want you to act as if the house is on fire, because it is.

– Greta Thunberg, Swedish Activist